Restaurant

 

 

 

Restauranten har utsikt over Smedasundet fra de fleste bordene. Vi bruker kun ferske råvarer fra områdets beste leverandører og produsenter.

_NEG6000Lothes Restaurant

På kjøkkenet starter vi hver uke med å ringe rundt til våre leverandører, for å skaffe til veie de beste råvarene. Med utgangspunkt i dette setter vi opp en 7-retters meny, der dere kan velge 3-7 retter.

IMG_0281

 

 

 

Huset ble oppført i ca 1850 av Ole Evensen. I 1858 kjøpte den nyutnevnte distriktslegen i Vestre Ryfylke Anton Mathias Eye huset til bolig. Til eiendommen hørte også et sjøhus ved sjøkanten like nedenfor. (Noe kaianlegg fantes ikke da.) Eye oppførte noen år senere både løe mot nord, og uthus mot øst som i dag er Lothe’s Bar. Da Dr. Eye døde i 1894, ble eiendommen kjøpt av kjøpmann Knut Morland, som også eide tilstøtende eiendom til Strandgaten.

Huset ble sterkt brannskadet 16 desember 1905, og det sies at det omkom en person i denne brannen. Det er blitt fortalt at denne personen går igjen. Vi har ikke sett noe til han, men det er flere som har «hørt» han gå over gulvet i andre etasje. I 1910 overtar Haugesund kommune eiendommen. Husets første etasje blir innredet til kontor for Los og Havnevesenet, og husets loftsetasje blir leiet ut til bolig. Los og Havnevesenet hadde sine kontorer i huset til etaten flyttet i nyoppført kontorbygg, ute på Garpaskjærkaien i 1972. Haugesund Krigsseilerforening holdt til her fra 1972 og frem til 1984. Siden 1984 og frem til 1989 har huset vært brukt som bolig.

 

Lothes_Bestillbord

 

 

3 Retter

 

Grillet laks, hoisinsaus, ramsløksalsa

Dagens fangst, risoni, aspargesskum

eller

Kalv med spinat og potetpure, kremet steinsoppsaus

Bringebærmousse, yoghurtis, syltet rabarbra

 

 

Meny:                                                                        Vinmeny:

3- retter: 585,-                                                          3- retter: 395,- 

Osteretter: 155,-

 

5 Retter

 

Grillet laks, hoisinsaus, ramsløksalsa

Gazpacho, sjøkreps

Dagens fangst, risoni, aspargesskum

Kalv med spinat og potetpure, kremet steinsoppsaus

Bringebærmousse, yoghurtis, syltet rabarbra

 

 

 

Meny:                                                                       Vinmeny:

5- retter: 695,-                                                         5- retter: 585,- 

Osteretter: 155,-

 

7 retter

 

 

Grillet laks, hoisinsaus, ramsløksalsa

 

Gazpacho, sjøkreps

 

Dagens fangst, risoni, aspargesskum

 

Braiserte svinekjaker, gulrotpure

 

Kalv med spinat og potetpure, kremet steinsoppsaus

 

Nordiske oster, syltetøy fra Tveit Gaard i Sveio

 

Bringebærmousse, yoghurtis, syltet rabarbra

 

 

 

Meny:                                                                       Vinmeny:

7- retter: 915,-                                                         7- retter: 799,- 

 

 

 

 

Åpningstider

    Himla Godt Spiseri og Bar
    Mandag - torsdag 11.00 – 23.00

    Fredag - lørdag 11.00 - 01.30
    Søndag 14.00 - 21.00

    Kjøkkenet stenger 22.00 alle dager unntatt søndag (21.00)

    Restaurant
    Kl. 18-22 (Stengt søndag og mandag)
    Skjenking til kl. 01.00

    Alle rettigheter


    Medlem av

Kontakt oss

Sosiale medier

Følg oss på Instagram