Arrangementer

Back to All Events

Historie og myter om vin - vinsmaking og kurs med Stefano Pagani

695,- per pers

Varighet: 1,5 – 2 timer

Kl: 19.00

Inkluderer: Aperitiff, kurs og smaking med vinkelner Stefano Pagani

Billetter kjøper du her: https://checkout.ebillett.no/456/events/7/purchase

Hva drakk de for 3000-4000 år siden? Hvordan har vinforbruket utviklet seg gjennom årene? Terroir, mineralitet, viner fra genmodifiserte druer er mye brukte ord men er det myter, eller ligger det vitenskapelige grunner bak alt dette? Økologiske viner, biodynamiske viner, permakultur... hva er forskjellene?

Denne kvelden utforsker vi historie og myter om vin.

Mr White Tasting – Stefano Pagani

Mr White Tasting-prosjektet ble startet i 2023 av Stefano Pagani. 
Prosjektet stammer fra noen enkle spørsmål Stefano har stilt seg selv opp gjennom årene som vinkelner. 
Hvorfor passer hvit asparges godt sammen med viner basert på Riesling og Sauvignon Blanc? Er det fordi råvarene ofte kommer fra samme sted?  Er det fordi det alltid har vært slik? Eller er det noen vitenskapelige sannheter bak forholdet mellom noen viner og noen matvarer?
Etter å ha jobbet på noen av de beste restaurantene i verden, som El Bulli og Fat Duck, samarbeidet med 2 av de beste kokkene i Norge, Terje Ness og Geir Skeie, kom Stefano til Lothes Mat og Vinhus i 2016. Han jobber per dags dato som restaurantsjef på Lothes, samt holder kurs og vinsmakinger. 
Stefano sine kurs/smakinger invitere deg med på en reise gjennom kjemi, multi-sensoriske vitenskaper og historie. De åpner for deling, samhandling og spørsmål.