Arrangementer

17. mai lunsj i våre selskapslokaler - 3 retter
May
17
12:00 PM12:00

17. mai lunsj i våre selskapslokaler - 3 retter

Vi pynter selskapslokalet til 17. mai med hvite duker, servietter og levende lys.

3 retter 750,- per pers

Asparges med smørsaus og kaviar

Pannestekt kveite med sesongens grønnsaker, jærpoteter og skalldyrskum

ELLER

Indrefilet av storfe, sylta gulrot, jærpoteter og rødvinssaus

Friske bær, vaniljekrem og sprø marengs

TIl barna: pølse og pommes frites eller potetstappe og iskrem med friske bær 189,- per pers

Reserver bord på post@lothesmat.no

View Event →
Historie og myter om vin - vinsmaking og kurs med Stefano Pagani
May
24
7:00 PM19:00

Historie og myter om vin - vinsmaking og kurs med Stefano Pagani

695,- per pers

Varighet: 1,5 – 2 timer

Kl: 19.00

Inkluderer: Aperitiff, kurs og smaking med vinkelner Stefano Pagani

Billetter kjøper du her: https://checkout.ebillett.no/456/events/7/purchase

Hva drakk de for 3000-4000 år siden? Hvordan har vinforbruket utviklet seg gjennom årene? Terroir, mineralitet, viner fra genmodifiserte druer er mye brukte ord men er det myter, eller ligger det vitenskapelige grunner bak alt dette? Økologiske viner, biodynamiske viner, permakultur... hva er forskjellene?

Denne kvelden utforsker vi historie og myter om vin.

Mr White Tasting – Stefano Pagani

Mr White Tasting-prosjektet ble startet i 2023 av Stefano Pagani. 
Prosjektet stammer fra noen enkle spørsmål Stefano har stilt seg selv opp gjennom årene som vinkelner. 
Hvorfor passer hvit asparges godt sammen med viner basert på Riesling og Sauvignon Blanc? Er det fordi råvarene ofte kommer fra samme sted?  Er det fordi det alltid har vært slik? Eller er det noen vitenskapelige sannheter bak forholdet mellom noen viner og noen matvarer?
Etter å ha jobbet på noen av de beste restaurantene i verden, som El Bulli og Fat Duck, samarbeidet med 2 av de beste kokkene i Norge, Terje Ness og Geir Skeie, kom Stefano til Lothes Mat og Vinhus i 2016. Han jobber per dags dato som restaurantsjef på Lothes, samt holder kurs og vinsmakinger. 
Stefano sine kurs/smakinger invitere deg med på en reise gjennom kjemi, multi-sensoriske vitenskaper og historie. De åpner for deling, samhandling og spørsmål.
View Event →

5. april - Tyskland - historie, utvikling og smaking
Apr
5
7:00 PM19:00

5. april - Tyskland - historie, utvikling og smaking

725,- per pers

Varighet: 1,5 – 2 timer

Kl: 19.00

Inkluderer: Aperitiff, kurs og smaking med vinkelner Stefano Pagani

Billetter kjøper du her: https://checkout.ebillett.no/456/events/6/purchase

Riesling er en av de beste hvite druene noensinne, og Pinot Noir er udiskutabelt blant eliten av røde druer. Begge dyrkes i Tyskland og er på salgstoppene i Norge. Men hvorfor begrense oss til kun de mest kjente druene når Tyskland har så mye mer å tilby? Denne kvelden vil vi snakke om vindyrking i Tyskland, dens historie, dens utvikling men fremfor alt vil vi oppdage noen mindre kjente varianter.

Mr White Tasting – Stefano Pagani

Mr White Tasting-prosjektet ble startet i 2023 av Stefano Pagani. 
Prosjektet stammer fra noen enkle spørsmål Stefano har stilt seg selv opp gjennom årene som vinkelner. 
Hvorfor passer hvit asparges godt sammen med viner basert på Riesling og Sauvignon Blanc?
Er det fordi råvarene ofte kommer fra samme sted?  Er det fordi det alltid har vært slik? Eller er det noen vitenskapelige sannheter bak forholdet mellom noen viner og noen matvarer?
Etter å ha jobbet på noen av de beste restaurantene i verden, som El Bulli og Fat Duck, samarbeidet med 2 av de beste kokkene i Norge, Terje Ness og Geir Skeie, kom Stefano til Lothes Mat og Vinhus i 2016. Han jobber per dags dato som restaurantsjef på Lothes, samt holder kurs og vinsmakinger. 
Stefano sine kurs/smakinger invitere deg med på en reise gjennom kjemi, multi-sensoriske vitenskaper og historie. De åpner for deling, samhandling og spørsmål.
View Event →
16. februar Multi-sensorisk vinsmaking
Feb
16
to Feb 17

16. februar Multi-sensorisk vinsmaking

16. februar

695,- per pers

Varighet: 1,5 – 2 timer

Kl: 19.00

Inkluderer: Aperitiff, kurs og smaking med vinkelner Stefano Pagani

Billetter kjøper du her: https://checkout.ebillett.no/456/events/5/purchase

 Hvordan påvirker ytre faktorer vår oppfatning av vin?

Hvis vi under en smaking av samme vin påvirker andre sanser som berøring, lukt og hørsel, vil det da endre vår oppfatning av vinen?
Denne smakingen tar sikte på å eksperimentere med hvordan hjernen vår reagerer på eksterne faktorer, og hvordan disse kan påvirke vår oppfatning av vinen.

Mr White Tasting – Stefano Pagani

Mr White Tasting-prosjektet ble startet i 2023 av Stefano Pagani. 
Prosjektet stammer fra noen enkle spørsmål Stefano har stilt seg selv opp gjennom årene som vinkelner. 
Hvorfor passer hvit asparges godt sammen med viner basert på Riesling og Sauvignon Blanc?
Er det fordi råvarene ofte kommer fra samme sted?  Er det fordi det alltid har vært slik? Eller er det noen vitenskapelige sannheter bak forholdet mellom noen viner og noen matvarer?
Etter å ha jobbet på noen av de beste restaurantene i verden, som El Bulli og Fat Duck, samarbeidet med 2 av de beste kokkene i Norge, Terje Ness og Geir Skeie, kom Stefano til Lothes Mat og Vinhus i 2016. Han jobber per dags dato som restaurantsjef på Lothes, samt holder kurs og vinsmakinger. 
Stefano sine kurs/smakinger invitere deg med på en reise gjennom kjemi, multi-sensoriske vitenskaper og historie. De åpner for deling, samhandling og spørsmål.
View Event →
10. februar Lørdagslunsj - 3 retter med tilhørende drikke
Feb
10
1:30 PM13:30

10. februar Lørdagslunsj - 3 retter med tilhørende drikke

3-retters lunsj med bobler som passer til.

Bakte beter i variasjon, Haugaland skinke på 2 måter, trøffelkrem og sprø parmesanchips
-
Breiflabb med kremet pasta, tomater fra Hanasand og urteskum
-
Lime chiboust med blåbær og marengs

695,- per person (inkluderer mat og drikke)
Det er begrenset med plasser, så vær rask med å kjøpe billetter.
Billetter må forhånds kjøpes (vil dere sitte samlet, kjøp billetter sammen eller send oss en mail til post@lothesmat.no)
Allergi: Send oss en mail, så ordner vi det

Billetter kjøpes her: eBillett: Lørdagslunsj - 3 retter med tilhørende bobler

View Event →
Jazz, mat og vin med Finn Lothe, Nils Økland og Sigbjørn Apeland
Jan
20
7:00 PM19:00

Jazz, mat og vin med Finn Lothe, Nils Økland og Sigbjørn Apeland

Nils Økland: feler
Sigbjørn Apeland: trøorgel
Finn Lothe: programleder og vinekspert

Velkommen til en helaften med musikk, mat og vin på Lothes Mat & Vinhus! Billettprisen inkluderer både 4-retters meny med vin, konsert og foredrag. Disse arrangementene har blitt en stor suksess og selger ut hver gang!

God mat og god vin står som alltid i fokus hos Lothes, men denne kvelden får du i tillegg musikk fra to kortreiste verdensnavn: Nils Økland og Sigbjørn Apeland. Deres siste duoplate på det tyske prestisjeselskapet ECM har blitt hyllet av kritikere fra hele verden. Finn Lothe vil fortelle om vinene han har valgt ut til hver rett.

Finn Lothe har drevet Lothes Mat og Vinhus siden 1989 og har utdannelse innen vinfaget. Han er en kunnskapsrik kokk og vinkelner og en svært underholdende formidler.


Nils Økland (feler) og Sigbjørn Apeland (trøorgel) har spilt sammen i flere tiår. Sammen har de også vunnet en Spellemannpris og skaper lavmælt og vidunderlig musikk i krysningspunktet mellom folketoner, jazz, og klassisk. Vi gleder oss til å få oppleve denne unike duoen i en intim setting på Lothes. De er svært samkjørte og samspilte etter mer enn 30 års samarbeid, en rekke plateinnspilling og lange turnéer i inn- og utland.

Bordplassering: hvis du ønsker å sitte sammen med noen andre som har kjøpt billett – send en epost til post@lothesmat.no

Jazz, mat og vin med Finn Lothe, Nils Økland og Sigbjørn Apeland – Sildajazz 2024

View Event →
Jazz, mat og vin med Merete Bø og Stian Carstensen
Aug
11
to Aug 12

Jazz, mat og vin med Merete Bø og Stian Carstensen

Velkommen til en helaften med jazz, mat og vin på Lothes Mat & Vinhus!
Billettprisen inkluderer både 4-retters meny, 5 viner, konsert og foredrag.

God mat og god vin står som alltid i fokus hos Lothes, men denne kvelden får du i tillegg musikk ved den unike multiinstrumentalisten Stian Carstensen, og vinekspert Merete Bø vil fortelle om vinene hun har valgt ut til hver rett.

Merete Bø har vært vinjournalist i Dagens Næringsliv siden 2007. Hun har skrevet fem bøker om vin og er tidligere nordisk mester og dobbel Norgesmester for vinkelnere. Sammen med Thomas Giertsen har hun podkasten «Jeg kan ingenting om vin». Hun holder også årlig en rekke vinkurs.

Stian Carstensen er kanskje mest kjent fra bandet Farmers Market, som har vært innom Haugesund en rekke ganger de siste tiårene. I fjor fylte han Festiviteten under festivalen med det prisbelønnede prosjektet Musical Sanatorium.

Bordplassering: hvis du ønsker å sitte sammen med noen andre som har kjøpt billett – send en epost til post@lothesmat.no

View Event →
Lørdagslunjs i Hagen til Lothe
Jun
17
1:00 PM13:00

Lørdagslunjs i Hagen til Lothe

Lørdag 17. juni kl 13.00 gjentar vi suksessen med Lørdagslunsj - denne gangen i Hagen til Lothe.

Vi serverer 3 retters meny basert på det beste sesongen og lokale leverandører kan by på.

Vår vinkelner, Stefano Pagani, plukker ut passende drikke.

695,- per pers

Bordplassering: hvis du ønsker å sitte sammen med noen andre som har kjøpt billett – send en epost til post@lothesmat.no

Billetter kjøper du her:

https://checkout.ebillett.no/456/events/4/purchase

View Event →
Gjestespill - CINCIN OG FONDBERG
Apr
21
7:00 PM19:00

Gjestespill - CINCIN OG FONDBERG

Helaften med CinCin og Fondberg.

21. og 22. april får vi besøk av fantastiske Sebastian fra CinCin og Ming fra Fondberg.

Sebastian serverer en 5 retters meny, Ming fra Fondberg serverer og forteller om tilhørende vinpakke.

Sammen med Stephane driver Sebastian en av de mest populære restaurantene i Stavanger, CinCin.
De omtaler seg som et italiensk og fransk kjøkken med et hint av Asia.
Det blir servert en 5 retters meny, noe på deling og noe individuelt.

Ming representerer Fondberg, en av Norges største vin importør. Som vinkelner og kokk har han stor kunnskap om både mat og vin. Med sin unike fortellerevne er et duket for en kveld med masse lærling og underholdning.
Det blir servert tilhørende vinpakke, der Ming forteller om hver vin.

5 retters meny med tilhørende vinpakke:
1495,- per pers

Billetter til fredag kjøpes her:

eBillett: CINCIN OG FONDBERG - GJESTESPILL

Billetter til lørdag kjøpes her:

eBillett: CINCIN OG FONDBERG - GJESTESPILL

View Event →
HIERNAGLA BRENNERI - SMAKING OG FOREDRAG
Mar
17
7:30 PM19:30

HIERNAGLA BRENNERI - SMAKING OG FOREDRAG

Dattera til Lothe og Hiernagla Brenneri inviterer til en kveld med foredrag og smaking av Hiernagla sine produkter. Reidar Horneland fra Hiernagla presenterer og forteller.
Lise Lothe lager småretter som passer til hver smaksprøve.

Kr 495,- per pers


Inkluderer:
- aperitiff fra Hiernagla
- smaking og foredrag av Hiernagla sine produkter
- småretter som passer til hver smaksprøve
- Night-cap fra Hiernagla

Dørene åpner 19.00

Billetter kjøper du her:

eBillett: Hiernagla Brenneri - smaking og foredrag

Historien om Hiernagla Brenneri AS

Hiernagla Brenneri AS ligger i Vestland fylke, i Sveio kommune, ca 15 minutt kjøring fra Haugesund sentrum. Bedriften drives av en vennegjeng på fem som har bygd og etablert brenneriet selv. Ideen startet i det små på en seiltur i Skottland. Fire av gjengen var da på ferie sammen og forskjellen mellom Vestlandet og Skottland ble redusert til ett slott på hvert nes samt destillerier på de mest værharde plasser. «Hvorfor ikke da også whisky hjemme i Sunnhordland?»

To av de hadde allerede fra tidlig 20 årene vært med i whiskyklubb og brygget øl i mange år. Ideen var født og bedriften ble etter hvert etablert. Hvor skulle brenneriet ligge? Tjernagel ble identifisert. Der lå det tidligere en gammel kystrøys på historisk grunn. Området er nevnt i Snorresagaen og ligger fint til ved kysten, med utsikt sørvestover mot Bømlahuk og havet og nordover inn Hardangerfjorden.

Navnet ble derfor Hiernagla Brenneri, etter den gamle skrivemåten for Tjernagel, som for øvrig betyr sverdknapp. Lokaliteten ble ikke på selve Tjernagel, men målet er der i fremtiden. Noen steinkast fra Ekrene der brenneriet er bygd, ble det funnet en 3000 år gammel gull armring. Denne har blitt brukt til inspirasjon til logoen.

Uten erfaring fra bransjen var det til tider mye nytt å sette seg inn i for vennegjengen. Det var en stor milepæl når tilvirkningsbevillingen var på plass i begynnelsen av februar 2019, og senere samme måned kom de håndlagde potstillene fra Spania. I september var det endelig produksjon og de første dråpene ble produsert. Etter noe testing av oppskrifter og innkjøring av utstyr, ble den første whiskyen lagt på fat i november. Etter 3 år, i november 2022 er det blitt whisky, men smaken avgjør om den blir tappet da eller krever mer modning.

I tillegg til single malt røkt og urøkt whisky, produserer Hiernagla gin serien Værbitt. Denne kan kjøpes på vinmonopolet, samt utvalgte barer og restauranter. Den første akevitten ble lagt på fat sommeren 2021.

View Event →